Az alumínium kerítések felületkezelése
2020. január 10
2394

 Az elmúlt évtizedek kutatásainak és kísérleteinek köszönhetően gyártó cégünknek sikerült egy teljesen egyedülálló felületkezelési technológiát kifejleszteni az alumínium kerítéseink és alumínium korlátaink számára. Ezért tudunk ma a piacon szinte egyedüliként 15 év garanciát adni alumínium kerítéseink tartósságára.

 

Felületkezelés – egy modern technológia?

Az emberiség nagyon régóta alkalmaz különböző felületkezelési technológiákat. Egy különösen jó példa erre, hogy a déli, mediterrán országokban fehérre festik az épületek falait. Ezt nem csak esztétikai szempontból teszik, hanem a vakító fehér szín a Nap sugarait is jobban visszatükrözi, így tartva távol a meleget a lakóterektől.

A Kerítéstrend ígérete – a leghosszabb élettartamú kerítés igényes külsővel párosítva

 

A módszer, amivel alumínium termékeinket festik, valamelyest összetettebb technikailag. Az Önök untatását elkerülendő, blogunkban négy egyszerű munkafolyamatra egyszerűsítjük a felületkezelést:

  1. felület előkészítése
  2. köztes szárítás
  3. porlakk felvitele a felületre
  4. végleges szárítás


Tételezzük fel, hogy Ön megrendel egy modern, minőségi és hosszú élettartamú alumínium kerítést cégünktől, a Kerítéstrendtől! Milyen lépésekből tevődik össze az Ön modern kerítésének a professzionális felületkezelése?

 

A felület előkészítése

Első lépésként alaposan megtisztítják a nyers alumínium kerítés felületét. Ez azt jelenti, hogy speciális kefékkel és csiszolással eltávolítják a felületről a durvább szennyeződéseket. Az alumínium részecskékig behatoló tisztaságot végül egy kémiai eljárás segítségével érik el, amely a legapróbb szennyeződéseket is eltávolítja. Ezen a tökéletesen tiszta felületen később a lakk egy teljesn sima felületet fog képezni. Végül az előkészítés egy ún. konverziós réteg felvitelével zárul le, amely azért szükséges, hogy a megrendelt RAL szín jobban tapadjon az alumínium felületéhez. Mindebből vonható le az a következtetés, hogy az alapos előkészítés a lelke a Kerítéstrend által forgalmazott és beépített alumínium kerítések, alumínium erkélykorlátok és egyéb alumínium termékek hibátlan, rendkívül tartós felületkezelésének. Ez garantálja a premium minőségű alumínium termékeink egyedülállóan hosszú élettartamát!
Az első szárítás

Ez a lépés röviden leírható: mielőtt a több mint 250 féle RAL szín egyikével felületkezelik az alumínium kerítéseinket, azok felületének teljesen száraznak kell lenniük. Az alapos köztes szárítás által nem csak a kívánt szín tart tovább, hanem a felületet is ez védi a korróziótól és a későbbi karcolásoktól.

A porlakk felvitele az alumínium felületére – applikáció

 

Amikor a nyers, előkezelt alumínium kerítés megszáradt, átviszik azt a lakkozó részlegbe. Mielőtt a porfesték hozzáérne az alumínium kerítéselemhez, az kap egy elektrosztatikus töltést, így aztán a festéket mágnesként fogja magához vonzani a festendő felület. Az érdekes az egészben az, hogy a porfesték így önmagától egyenletesen elterül az alumínium kerítés felületén mindenféle repedés és folyás nélkül. Joggal merül fel a kérdés, hogy mi történik a maradék festékporral, amely fújásnál nem tapad a felülethez? A fölösleges festékport a festőkabin szűrőrendszere fogja fel, amelyet aztán újra fel lehet használni a festéshez. Mindez nem csak pénzt takarít meg, de még a környezetet is védi. Tehát az alumínium kerítések felületkezelése egy WIN-WIN szituáció mindenki számára.

Végleges szárítás

 

Hol tartunk? Tehát az Ön alumínium kerítése eddig meg lett tisztítva, elő lett készítve és le lett lakkozva. Mi következik ezután? Jöhet a végső szárítás. Ezennel „meleg helyzetbe“ hozzák az alukerítéseket, ugyanis 110-250 C között szétolvasztják az apró festékpor golyócskákat, így hozva létre a tökéletes 80 mikron vastag lakkréteget. Ez az alumínium termékek piacán is különösen stabilnak, erősnek mondható lakkréteg védi az alumínium kerítéseket és erkélykorlátokat hosszú éveken á taz időjárás káros hatásaitól és a sérülésektől.

 

A modern, NANO felület a tisztaságért

Rendben, eddig ott tartunk, hogy alumínium kerítésünk védve van az esztétikai hibáktól, rozsdától és karcolódásoktól. De mi a helyzet a szennyeződésekkel, tisztántartással? Ekkor következik gyártó cégünk saját fejlesztésű NANO bevonata. A felületkezelési folyamat legvégén visznek fel egy láthatatlan, vékony NANO réteget a kerítéseinkre, amely által a szennyeződések könnyedén leperegnek. A későbbiekben nincs kedve kerítést takarítani? A speciális NANO felületnek köszönhetően, csak a következő kiadós esőt kell megvárnia, amely aztán tisztára mossa kerítését! Minden egyes alumínium termékünket ezzel a rendkívül hasznos NANO technológiával kezelik.

Reméljük, hogy elnyerte tetszését ez a rövid betekintés alumínium kerítéseink felületkezelési technológiájának rejtelmeibe és hosszú távon gondolkodva Ön is megrendeli a magas minőségű, hosszú élettartamú, gondozásmentes alumínium kerítéseink egyikét.

 

Tisztelettel: Varga Antal tulajdonos - Kerítéstrend