Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Úszókapuk

Rendezés:

Karcsú, elegáns, dekoratív

GLORIETTE kerítésmezők 108 € + 27 % Áfa-tól/ m²

Díjnyertes minimál design

LINEA kerítésmezők 136 € + 27 % Áfa-tól/ m²

Díjnyertes minimál design

LINEA S kerítésmezők 110 € + 27 % Áfa-tól/ m²

Model LOOS – A designer-építész perforált lemezkerítés alumíniumból

0 Ft (0 Ft + ÁFA)

Model LOSKANA – A kombinált perforált lemezkerítés alumíniumból

0 Ft (0 Ft + ÁFA)

Model MERLIN / MERLIN S – Az idötlen alukerítés design

0 Ft (0 Ft + ÁFA)

Model MILANO – A kombinált alumínium léc-/ palánkkerítés

0 Ft (0 Ft + ÁFA)

Model MODENA – A sokoldalúan bevethetö alumínium léckerítés

0 Ft (0 Ft + ÁFA)

Model NOUVEAU– A vízszintes lécezésü alumínium kerítés

0 Ft (0 Ft + ÁFA)

Model PARMA – Az elegáns alumínium rúdprofilú kerítés

0 Ft (0 Ft + ÁFA)

Model PLISÈE – A díjnyertes alumínium lamellás kerítés

0 Ft (0 Ft + ÁFA)

Model ROMA – Az univerzális alumínium dekorkerítés

0 Ft (0 Ft + ÁFA)

 

 


ÚSZÓKAPU

 

úszókapu számos méretben és stílusban

Az elektromos kapurendszerek egy fiatalos és modern lakóháznak szinte már elengedhetetlen részét képzik, és számos típus közül találhatjuk meg az igényeinknek leginkább megfelelőt. Az úszókaput már sokan ismerik, de vannak, akik még mindig a sötétben tapogatóznak a fogalom hallatán. Az úszókapu is méltán kap helyet az ultramodernnek számító, automatizált kapurendszerek csoportjában, hiszen amellett, hogy nagyon kényelmesek és egyetlen gombnyomással már nyílnak is, számtalan előnnyel és viszonylag kevés hátránnyal robbantak be a köztudatba, és népszerűségi rátájuk azóta is csak növekszik.

 

Az úszókapu, avagy az elektromos kapuk új generációja

Egy elektromos kapu szinte mindenki legnagyobb vágyálma, főként akkor, ha közelebbről is ismeri egy hagyományos kapu fogalmát. Aki egyszer megtapasztalja ennek előnyeit, biztosan nem akar majd mást! Rohanó világunkban egyre jobban előtérbe helyeződnek a különféle eszközök, berendezések kényelmi megközelítése (elektromos garázskapu, elektromos redőny stb.), így egy elektromos kapu fogalmánál is elsődleges helyen állnak a kényelmi szempontok.

Ki ne tapasztalta már meg élete során azt, hogy hosszú percekig kellett a ház előtt a parkoló autóban matatnia, mire megtalálta volna a kapu kulcsát? Esetleg a nagy szél miatt attól félt, hogy amíg beparkol az udvarba, a kapu valamelyik szárnya visszacsukódik a féltve őrzött autóra, vagy ami még ennél is rosszabb: egy didergős téli napon, bizony ki-be kellett szállnia az autóból ahhoz, hogy újra kinyissa-és becsukja a kaput?! Az úszókapu, amely a jelenlegi piacon kapható szinte leginnovatívabb típusba tartozik, a kapu új fogalmát testesíti meg, hiszen nem csak praktikus és kényelmi funkciójának köszönhetően tölt be egyedülálló szerepet, de számos más előnnyel is kecsegtet.

 

Na de mi is az az úszókapu, és mi a különbség a tolókapuhoz képest?

Az úszókapu az egyik legközkedveltebb elektromos kapurendszer, amely tulajdonképpen a tolókapu egyik fajtája, azonban ne keverjük össze a két típust! Az úszókapu onnan kapta a nevét, hogy első ránézésre - mivel nincsen a földdel érintkező része - teljesen olyan, mintha a levegőben úszva és valóban: az úszókapu a talajszint felett „úszik” pár centiméterrel, ami már önmagában is egy nagyon esztétikus látványt tesz lehetővé.

Egy hagyományos tolókapu esetében a kapu aljára görgők vannak felfogatva, amely a hozzá kapcsolódó sínen keresztül fut. Télen a görgők könnyedén összefagyhatnak a sínnel, ősszel pedig a lehulló falevelek okozhatnak fennakadásokat, nem kis kellemetlenséget okozva ezzel, főleg a rohanós mindennapokban.

Ezzel ellentétben ez egy úszókapu esetében fel sem merülhet: itt egy rejtett sínrendszer segítségével történik meg a kapu nyitása-és záródása, a görgők csupán a kapunyílás tetszőleges oldalán elhelyezett beton talpazathoz vannak rögzítve. Mivel az úszókapu nem rendelkezik a talajszinten lefektetett sínnel, és alátámasztása sincs, emiatt egy jóval modernebb és praktikusabb kivitelnek számít.

 

automatizálható úszókapu egyedi kialakítással

Gyorsítsa fel a reggeli/esti rutint az úszókapu segítségével!

 

És hogy mit jelent pontosan az, hogy az úszókapu esetében a szem számára láthatatlan marad a sínrendszer? Sokan aggódnak attól, hogy habár egy elektromos kapurendszernél, a kerítés kívülről nézve tényleg egy festői szépséggel büszkélkedhet, azonban belülről kitekintve biztosan nem túl esztétikus látvány. A nálunk kapható GUARDI úszókapuk, a piacon elérhető legesztétikusabb választások, hiszen nem csak kívülről, de belülről is ugyanolyan impozánsak maradnak! Az GUARDI úszókapu esetében mindenfajta elektronika, ami a mozgatáshoz szükségeltetik, egy alumínium oszlopban van elrejtve!

Egy tolókaput és egy úszókaput összevetve, egyértelműen elmondható, hogy a tolókapu elavultabb technológiának számít az úszókapuhoz képest, és a tolókaput leginkább abban az esetben szokás választani, ha esetleg vízszintesen nincs elég hely az úszókapunak.

 

Milyen előnyökkel jár még, ha úgy döntünk, hogy egy úszókapu mellett tesszük le a voksunkat?

Egy kapu megtervezése során sok mindent számításba kell venni: az egyik ilyen, hogy a kapu köré megfelelő környezetet alakítsunk ki, amely bizonyos esetekben igen nagy fejtöréssel és plusz munkával járhat. Amíg a hagyományos tolókapu esetében ott van az a kellemetlenség, hogy egy útba kerülő kavics, sáros talaj, vagy testesebb hóréteg esetén előfordulhat, hogy használat közben kiugrik a kerék a sínből, addig ez egy úszókapu esetében számításba sem jöhet.

Gondolta volna?! Szinte teljesen mindegy, hogy az úszókapu alatt egyenes-e a talaj, úgysem fog vele fizikai érintkezésbe kerülni, így kissé lejtős vagy egyenetlen talajon is tökéletesen működik és nem törvényszerű, hogy többméteres betonlapot húzzunk a kapu alá!

Az időjárási viszontagságok és az azzal járó kellemetlenségek az emberek legnagyobb mumusa, azonban egy úszókapu segítségével ezzel a félelmünkkel is hamar leszámolhatunk! Az úszókapu olyan védett szerkezeti elemekkel rendelkezik, amelyeket még a legnagyobb hózivatar sem tud kikezdeni! Az időjárás tekintetében leginkább a téli időszakban élvezhetjük ki az úszókapu ilyenfajta előnyét, hiszen mivel nem érintkezik a talajjal a kapu, így se jegesedéssel, se befagyással nem kell számolnunk, így télen is teljesen problémamentesen, egyszerűen használható kapuról beszélhetünk. Az úszókapu különösebb ápolást sem igényel, miután egyszer beszereltük, hiszen nem rendelkezik szinte állandó tisztítást igénylő vezetősínnel sem.

 

úszókapu amely kivállóan ellenál az időjárásnak

Az úszókapu a piacon elérhető lehető legesztétikusabb választás, ha elektromos kapuról van szó! Mi akár 12 méteres kivitelben is elkészítjük Önnek!

 

Egy úszókapu általában egy védett „C” sínből és támasztó-vezető görgőkből áll össze, mely „C” profilt a legtöbb helyen csakis vasból tudnak pótolni: ennek egyik hátránya, hogy előbb-utóbb tönkremegy, így a kapu élettartamát is jelentőse megrövidítheti. Ennek áthidalására született meg elsőként nálunk az az ötlet, hogy az itt forgalmazott úszókapuk „C” profilja, és ezzel együtt minden más alkatrésze is kizárólag alumíniumból készül, ezzel garantálva az időtállóságot!

Mindemellett egy hagyományos kapuval ellentétben, az úszókapu esetében nem kell a kapu nyitásából adódó holttérrel sem számolnunk, és nem kell előre kialakítani a nyitáshoz-záráshoz szükséges síneket sem. Az úszókapu szinte egyetlen hátránya a helyigény, hiszen a kapu vízszintes eltolódásához a kapunyílás jobb- vagy bal oldalán bizonyos mértékű helyet kell hagyni, így az egyetlen kivétel a megfelelő szélesség megléte.

 

Ön megálmodja, mi pedig elkészítjük!

A GUARDI úszókapuk számos előnye, és főként megbízhatósága miatt egy kiváló választás lehet azok számára, akik építkeznek és szükségük van egy tartós és innovatív kapura, felújításon gondolkoznak, vagy csak egy elektromos kapurendszerre szeretnének cserélni a már meglévő kapujukat.

A Kerítéstrend üzletében kapható GUARDI úszókapuk, egytől egyig kiválóan tartósak és hosszú élettartammal bírnak, így ha Ön is az úszókapu mellett dönt, akkor garantáltan egy legmodernebb technikával felszerelt és prémium minőségű alapanyagokból megálmodott kapu tulajdonosává válhat, amely egyenesen a GUARDI gyárból érkezik el otthonába! Ezen felül minden egyes kerítéshez típusazonos és színazonos úszókaput készítünk el Önnek, annak érdekében, hogy az tökéletesen belesimuljon a lakókörnyezetébe! Mindezt teljesen egyedi méretekben az Ön elképzelései szerint viteleznek ki GUARDI szakembereink, akár egyedülálló, 12 méter hosszig!

 

Keresés