Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Ne pazarolja az idejét kerítés karbantartásra!

időtálló kerítés

A fa kerítés igazi örökzöld választás, hiszen gyakorlatilag bármilyen stílusban megállja a helyét, és szívből jövő természetessége mindenkit levesz a lábáról.  Egy kerítés kiválasztásánál azonban nemcsak a jelenben kell gondolkodni, hanem hosszabb távon is. Ha Ön sem szeretné karbantartásra vesztegetni az idejét és pénzét, akkor bátran nézzen szét a GUARDI gondozásmentes kerítés kínálatában!

 

A fa a legszebb, de legkényesebb kerítéstípus

A kerítések a nap minden percében ki vannak téve a szélsőséges időjárási körülményeknek. Ez egy hagyományos fa modell esetében különösen balszerencsés helyzet, hiszen a felvizesedett fa idővel vetemedik, és korhadni kezd. Az előzőleg gyönyörűen lefestett felületek pedig idővel elkezdenek lepattogni. Sajnos számtalan olyan példát lehet látni, hogy takaros az udvar, gyönyörű a ház, de a kerítést megette az idő.
Egy elhanyagolt fa modell pedig minden csak nem esztétikus, hiszen egy rendezett porta biztosítéka egy ápolt és igényes kerítés. Arról nem is beszélve, hogy a kiálló szálkák és egyéb felületi sérülések miatt igen hamar használhatatlanná válhat. A kerítés felületeinek felújítását 2-3 évente célszerű elvégezni annak érdekében, hogy a fa ne károsodjon tovább. Megfelelő felületkezelés hiányában ugyanis, lehet bármilyen stabil szerkezete a kerítésnek, ha a fa lécek teljesen tönkrementek.

 

Fa kerítések karbantartása: az örökös körforgás

A fa modellek karbantartása mindig az alapos csiszolással kezdődik meg. A csiszolás során teljes egészében meg kell tisztítani a felületet az egyenetlenségektől, a kiálló szálkáktól, és a korábbi festékektől. A felületi hibák kijavítása után érdemes megvizsgálni a menthetetlennek tűnő kerítéselemeket is, hiszen meglehet, hogy bizonyos részek cserére szorulnak majd. Akkor végeztünk jó munkát, ha a kerítésen végighúzva a kezünket egy teljesen sima felületet kapunk. Ha megteremtettük a jó alapot a festéshez, akkor kezdetét veheti az alapozás, mellyel segítjük majd a festék tapadását. Figyelnünk kell arra is, hogy a léceket megóvjuk a különféle gombafertőzésektől. A festés során választhatunk vékony- vagy vastaglazúrt is. Habár a vékonylazúrral szembetűnőbb lehet a fa természetes szépsége, a finom réteg miatt hamarosan újra kell majd ismételni a festést.  

A fent leírtakból tehát tisztán látszik, hogy a fa karbantartása nemcsak időigényes feladat, de a pénztárcánkat sem kíméli.

 

időtálló fa hatású kerítések
A GUARDI kerítései minden kívánalmát felülmúlja!

 

A köztes megoldás: GUARDI fa hatású fém kerítés

Kerítést úgy érdemes választani, hogy tisztában legyünk vele, hogy a közeljövőben mennyi karbantartást fog majd igényelni. Ha nem szeretnénk a fa természetes bájáról lemondani, akkor rengeteg időt és pénzt spórolhatunk meg egy GUARDI gondozásmentes kerítés választásával! A fa hatású modellek például megszólalásig hasonlít az eredeti fára, így bárki örömét lelheti benne, akik eddig kételkedett volna ebben. Mindösszesen egy egyszeri beruházással örökre leszámolhatunk a folytonos kerítés karbantartás gondjával. Elmondjuk, hogy miért!

Minden egyes GUARDI modell időtálló alumíniumból épül fel. Ez már önmagában is egy hihetetlenül tartós kialakítást eredményez, azonban a GUARDI szakemberei nem álltak meg ennyinél. A GUARDI alumínium modelljei egy speciális felületkezelésen mennek keresztül, ezáltal egy egyedülállóan stabil lakkréteggel látnak el minden egyes terméket. A felületkezelés végső lépéseként pedig egy leheletvékony, Nano réteggel is gazdagodnak a kerítések, amely a GUARDI saját fejlesztése. A felületkezelésnek köszönhetően tehát, a GUARDI termékei méltán érdemlik ki a gondozásmentes címszót. Remekül ellenállnak az időjárási viszontagságoknak, hiszen gyakorlatilag leperegnek róla a szennyeződések. A GUARDI nagyon biztos a dolgában, ha gondozásmentes felületekről van szó. A GUARDI alumínium kerítések esetében 15 év garanciát kapunk a felületkezelésre.

A GUARDI termékei tehát nemcsak gondozásmentesek, de gyönyörű és ízléses megjelenést kölcsönöznek. Rengeteg színben és stílusban hozzáférhető, így bárki megtalálhatja a lakókörnyezetéhez megfelelő típust. Találja meg személyes kedvencét a jelenleg elérhető több, mint 30 féle stílusból, és 250 féle RAL színvilágból, vagy nézzen szét a lenyűgöző fa optikák között!
 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: alumínium kerítés

Keresés