Miért jó az alumínium kerítés?

 

Az alumínium kerítések előnyei a fa kerítésekkel szemben

Amennyiben a kerítésével kapcsolatos szakmai kérdéseire azonnali választ szeretne kapni, hívjon vagy írjon most! 

Mobil: 06 70 881 8101

E-mail: info@keritestrend.hu

A fa hosszú időn át szolgált a kerítések legfontosabb alapanyagául. Ez érthető is, hiszen a fa könnyen megmunkálható és szinte mindenhol beszerezhető. Manapság azonban már léteznek olyan anyagok, amelyek sokkal jobban megfelelnek a kerítések gyártásához. Például a közismert könnyűfém, az alumínium. Az alumínium az az anyag, amely minden elvárásnak megfelel, ami egy modern kerítéssel szemben felmerülhet.

Az alumínium alkalmazása a kerítések és a különböző kerti termékek előállításánál gazdaságos, biztonságos és környezetbarát. Ezért döntött úgy osztrák partnercégünk, a GUARDI GmbH., közel 20 évvel ezelőtt, hogy az innovatív termékeik nagy részét ebből az egyedülálló alapanyagból gyártják.

Végülis kerítést egyszer vásárol az ember életében! Ezért az Ön álomkerítésének minősége és egyedisége számunkra a legfontosabb. Hosszú évek tapasztalata alapján annyira meg vagyunk győződve alumínium kerítéseink kiváló minőségéről, hogy a termékeink alumínium profiljaink felületkezelésre 15 év garanciát adunk. Ezzel garantáljuk a legjobb értéktartást és a leghosszabb élettartamot a piacon. Az alumínium kerítéseknek számos előnye van a fa kerítésekkel szemben.


A sokoldalú könnyűfém: az alumínium

 

Az anyagok tulajdonságai: ALUMÍNIUM vs. FA

A fa egy stabil és ellenálló építőanyag. Azonban szerves eredete miatt csak korlátozott az élettartama és idővel megváltoznak a külső tulajdonságai. Minden fa kerítést illetve azok egyes részeit idővel ki kell cserélni. Tény az is, hogy egy stabil fa kerítéshez elengedhetetlenek a különböző vas alkatrészek, mint a szegek és csavarok, amelyek néhány év alatt a festékréteg alatt el kezdenek rozsdásodni és a korrózió miatt az anyagok védtelenné válnak az időjárás káros hatásai ellen.

Az alumínium sűrűsége 2,6-2,8 g/cm3, ami körülbelül egy harmada az acél sűrűségének. A kis tömege ellenére nagyon nagy teherbírású az alumínium. Ezen kívül az extrém -80 és +150 °C hőingadozásnak is ellenáll anélkül, hogy megváltoznának az anyag tulajdonságai. Sőt rendkívüli hidegben az alumínium még keményebbé, ellenállóbbá válik. Az alumínium a fával szemben rostmentes, ellenáll az UV sugárzásnak, meglehetősen hosszú élettartamú mindenféle minőségbeli romlás nélkül és 100 % újrahasznosítható!


A fa egy stabil és ellenálló építőanyag

 

Az alumínium karbantartásmentes és könnyen tisztítható

A szabad téren elhelyezett fa termékek sajnos sok karbantartást, ápolást és ezzel együtt sok időt igényelnek. Ezek a nem megfelelő bánásmód mellett legtöbbször néhány év alatt tönkremennek. Különösen a nedvesség, a Nap UV sugárzása és a hőmérséklet-ingadozás mind negatívan befolyásolják a fa felületek optikai tulajdonságait. Ezzel szemben az alumínium nem igényel karbantartást és teljesen ellenáll az időjárás káros hatásainak.

Minden alumínium kerítésünk felülete gyárilag Nano technológiával impregnált. Ez azt jelenti, hogy minden egyes alumínium kerítés és alumínium erkélykorlát egy speciális, lakkvédő eljáráson megy keresztül. A felületet egy modern felületkezelő-berendezésben, külön a GUARDI cégnek tesztelt technológiával porszórják. A felületkezelés minőségét a Schweizer Salztest szigorú előírásai, valamint a Q-Lab Florida UV-tesztje garantálja. Minden GUARDI alumínium kerítés minősége megfelel a támasztott követelményeknek, sőt meg is haladják azokat. Az eredmény pedig az, hogy a víz és a szennyeződések az alumínium profiljaink felületéről egyszerűen leperegnek és azok ezáltal tiszták maradnak. A Nano bevonatnak köszönhetően minden általunk forgalmazott alumínium kerítés különösen könnyen tisztítható a fa kerítésekkel szemben.


Fa dekoros alumínium korlát

 

Megjelenés és design

A fánál a megjelenés illetve a mintázat a felhasznált fa fajtájától függ. Egy festett, fa kerítés esetében gyakran fel sem ismerhető, hogy milyen fából készítették. Ezzel szemben az alumínium kerítések megjelenésének, stílusának csak a képzelet szabhat határt! Ma már szinte minden formában, színben és mintázatban forgalmazunk alumínium kerítéselemeket. A fa mintázattól a kőhatású dekorokig szinte minden megálmodott effekt, mintázat megvalósítható ügyfeleink számára. Mindez különösen akkor játszik fontos szerepet, amikor már meglévő felületeket, struktúrákat egészítünk ki újakkal. Sokféle szín- és típuskombináció lehetséges ezáltal az alumínium kerítések, korlátok és kapuk betétei esetében.


Alumínium balkonláda fa dekorral

 

Árajánlat, szakmai tanácsadás miatt hívjon a 06 70 881 8101 számon!

Helyszíni felmérés időpontja miatt hívjon a 06 70 881 8101 vagy 06 30 953 0757 számon!

15 érv az alumínium kerítés mellett:

 1. soha nem kell festeni
 2. soha nem rozsdásodik, nem vetemedik
 3. gondozásmentes
 4. karbantartásmentes
 5. újrahasznosítható, környezetbarát
 6. ár-értékarányban a legjobb
 7. könnyü, mégis rendkívül masszív
 8. 15 év garancia 
 9. egyedi méretek
 10. egyedi megjelenés
 11. rövid gyártási és szállítási határidők
 12. egyszerü, gyors beépítés
 13. rendkívül hosszú élettartam
 14. óriási termék- és színválaszték
 15. okos otthon, smart home rendszerekkel kompatibilis